PORTFOLIO

SELECTIE VAN MIJN WERK

De afgelopen 10 jaar heb ik via mijn oude werkgevers veel ervaring opgedaan met opdrachten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hieronder een kleine selectie.

Solidaridad

Strategie & concept

Voor de Solidaridad-campagne Modebewust was ik verantwoordelijk voor het communicatieplan, het campagneconcept voor de Eerlijke Shopper en contentcreatie. Daarnaast werkte ik mee aan de campagnes Een wereld zonder koffie en Ga voor Goed Goud. Ook schreef ik de communicatie-strategie voor het plan dat we indienden voor EU-financiering van het project Bottom UP. We wonnen deze aanbesteding in 2019.

Solidaridad

Scripts & regie

Voor de campagne Ga voor Goed Goud schreef ik de scripts voor 2 webvideo’s en begeleidde ik de opnames in Ghana:

Daarnaast schreef ik het script voor en begeleidde ik de langere documentaire Transforming the gold sector over kleinschalige goudmijnbouw in Ghana.

Solidaridad

Diverse content

Solidaridad heeft veel verhalen te vertellen over de mooie projecten die de ngo wereldwijd uitvoert. Ik schreef vele artikelen, nieuwsbrieven, persberichten, blogs, direct mailings en webteksten voor Solidaridad. Hieronder enkele voorbeelden:

Ministerie van SZW

Magazine

“Als de wekker gaat, heb ik echt zin in de dag. Ik heb weer een doel om voor op te staan”, vertelde Mandy mij. Zij was een van de mensen die ik interviewde voor een magazine over de instroom van mensen met een arbeidsbeperking bij het Rijk. Dit magazine diende als inspiratie en leidraad voor ministeries om meer mensen als Mandy aan te nemen. Opdrachtgever: ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (via Sabel Communicatie)

VPRO

Radiodocumentaire

Voor het radioprogramma OVT van de VPRO maakte ik de documentaire ‘Leren zonder dwang’, een terugblik van  ouders, leerlingen en leerkrachten op de Leefwerkschool. Deze alternatieve lagere en middelbare school werd eind jaren zeventig gestart in een kraakpand aan de Amsterdamse Keizersgracht, waar nu het fotomuseum Foam huist. Het motto was: kinderen moeten zelf kunnen kiezen wat ze willen leren.

NVA

Spreekbeurtpakket

“Gaat autisme over?” Het spreekbeurtpakket ‘Als je hersenen anders werken’ dat ik schreef voor basisschoolleerlingen beantwoordt deze en vele andere vragen over autisme. Het bevat onder meer een poster met informatie over autisme, tips over hoe kinderen de spreekbeurt kunnen geven en interviews met kinderen met autisme. Opdrachtgever: Nederlandse Vereniging voor Autisme (via DST Communicatie)

Ons Amsterdam

Artikelen

Voor het magazine Ons Amsterdam schreef ik een aantal artikelen. Bijvoorbeeld over de Nieuwe Kerkstraat waar ik een tijdje woonde. Tot de Tweede Wereldoorlog was het een levendige joodse straat. Op enkele gebouwen na is weinig van dat verleden overgebleven.

Frankwatching

Blogs & eindredactie

Voor Frankwatching, hét online platform voor kennisdeling rondom online trends, tips & tricks, was ik (eind)redacteur en contentmanager. Ik schreef ook verschillende blogs voor Frankwatching over trends op het gebied van videoproductie.

Rijkswaterstaat

E-zine

Hebben we in 2050 nog steeds droge voeten in ons lage landje? Ik schreef verhalen voor het e-zine ‘Nederland efficiënter beschermen tegen hoogwater’, dat waterbeheerders moest aanzetten meer innovaties toe te passen bij het versterken van onze dijken.

contact

Wil je meer weten over de diensten van VerhalenBrein? Of een offerte aanvragen? Laat hieronder een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op.