PORTFOLIO

SELECTIE VAN MIJN WERK

Hieronder een kleine selectie van de mooie opdrachten die ik heb mogen doen voor uiteenlopende opdrachtgevers.

UNICEF

Communicatieadvies

In 2021 werkte ik 5 maanden bij UNICEF als communicatieadviseur content voor de doelgroepen grote bedrijven, major donors, foundations en mkb. Een erg mooie opdrachtgever met een missie die me aan het hart gaat: een betere toekomst voor kinderen wereldwijd. In deze tijdelijke rol adviseerde ik over de strategische inzet van content om deze doelgroepen zo goed mogelijk te bereiken. Ook coördineerde ik de productie van verschillende uitingen en schreef ik webteksten, teksten voor e-mailflows, uitnodigingen, nieuwsbrieven, scripts en socialmediaberichten.

Tympaan-De Baat

Training persberichten

Tympaan-De Baat is de welzijnsorganisatie van De Ronde Venen en omgeving en zet zich in voor een leefbare samenleving. Voor medewerkers verzorgde ik een training persberichten schrijven. Vragen waar we op ingingen waren onder meer: hoe vertaal je het nieuws van je organisatie naar een bericht dat ook echt interessant is voor nieuwsmedia? Wat is een goede opbouw en wat zet je er wel en niet in? En hoe schrijf je opvallende koppen en sterke inleidingen die opvallen bij journalisten? De opgedane kennis pasten we toe op bestaande en nieuwe persberichten van de deelnemers.

HIVOS

Artikelen

Voor Hivos interview ik wereldwijd moedige mensen die opkomen voor gelijkheid en strijden tegen machtsmisbruik. Zo sprak ik Andrew Maina, die zich in Kenia inzet voor de rechten van de LHBTIQ+-gemeenschap, en Paula Bernardi, die werkt aan klimaatrechtvaardigheid in Brazilië. Mooie mensen en een prachtige opdracht! Een aantal van mijn artikelen vind je hier:

© Hivos

Eco warehouse

Social media

Een wereld met minder plastic verpakkingen en minder voedselverspilling: dat is waar de producten van Eco warehouse aan bijdragen. Sinds begin 2021 werk ik voor dit mooie bedrijf. Met de strategie, vormgeving en teksten voor posts en stories op Facebook en Instagram zorg ik ervoor dat de merken van Eco warehouse meer bekendheid krijgen.

Solidaridad

Scripts & regie

Voor Solidaridad schreef ik de scripts en begeleidde ik de opnames voor 2 webvideo’s en een langere documentaire over kleinschalige goudmijnbouw in Ghana:

Solidaridad

Strategie & concept

Voor de Solidaridad-campagne Modebewust was ik verantwoordelijk voor het communicatieplan, het campagneconcept voor de Eerlijke Shopper en contentcreatie. Daarnaast werkte ik mee aan de campagnes Een wereld zonder koffie en Ga voor Goed Goud. Ook schreef ik de communicatie-strategie voor het plan dat we indienden voor EU-financiering van het project Bottom UP. We wonnen deze aanbesteding in 2019.

Ministerie van SZW

Magazine

“Als de wekker gaat, heb ik echt zin in de dag. Ik heb weer een doel om voor op te staan”, vertelde Mandy mij. Zij was een van de mensen die ik interviewde voor een magazine over de instroom van mensen met een arbeidsbeperking bij het Rijk. Dit magazine diende als inspiratie en leidraad voor ministeries om meer mensen als Mandy aan te nemen. Opdrachtgever: ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (via Sabel Communicatie)

VPRO

Radiodocumentaire

Voor het radioprogramma OVT van de VPRO maakte ik de documentaire ‘Leren zonder dwang’, een terugblik van  ouders, leerlingen en leerkrachten op de Leefwerkschool. Deze alternatieve lagere en middelbare school werd eind jaren zeventig gestart in een kraakpand aan de Amsterdamse Keizersgracht, waar nu het fotomuseum Foam huist. Het motto was: kinderen moeten zelf kunnen kiezen wat ze willen leren.

NVA

Spreekbeurtpakket

“Gaat autisme over?” Het spreekbeurtpakket ‘Als je hersenen anders werken’ dat ik schreef voor basisschoolleerlingen beantwoordt deze en vele andere vragen over autisme. Het bevat onder meer een poster met informatie over autisme, tips over hoe kinderen de spreekbeurt kunnen geven en interviews met kinderen met autisme. Opdrachtgever: Nederlandse Vereniging voor Autisme (via DST Communicatie)

Ons Amsterdam

Artikelen

Voor het magazine Ons Amsterdam schreef ik een aantal artikelen. Bijvoorbeeld over de Nieuwe Kerkstraat waar ik een tijdje woonde. Tot de Tweede Wereldoorlog was het een levendige joodse straat. Op enkele gebouwen na is weinig van dat verleden overgebleven.

Frankwatching

Blogs & eindredactie

Voor Frankwatching, hét online platform voor kennisdeling rondom online trends, tips & tricks, was ik (eind)redacteur en contentmanager. Ik schreef ook verschillende blogs voor Frankwatching over trends op het gebied van videoproductie.

Rijkswaterstaat

E-zine

Hebben we in 2050 nog steeds droge voeten in ons lage landje? Ik schreef verhalen voor het e-zine ‘Nederland efficiënter beschermen tegen hoogwater’, dat waterbeheerders moest aanzetten meer innovaties toe te passen bij het versterken van onze dijken.

contact

Wil je meer weten over de diensten van VerhalenBrein? Of een offerte aanvragen? Laat hieronder een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op.