OVER MIJ

Lisa schonenberg

Ik ben Lisa Schonenberg, een professionele tekstschrijver en communicatieadviseur met meer dan 10 jaar ervaring. Graag help ik organisaties hun doelstellingen te behalen met verhalen die raken.

Liefde voor verhalen

Als kind schreef ik al talloze verhalen en deed ik regelmatig mee met verhalenwedstrijden. De liefde voor verhalen bleef bestaan en ik koos daarom voor een studie geschiedenis met afstudeerrichting journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze studie rondde ik af in 2006. Vervolgens werkte ik als redacteur en tekstschrijver bij een uitgeverij en verschillende communicatiebureaus.

Voor een betere wereld

Van 2015 tot en met 2019 werkte ik als communicatieadviseur voor Solidaridad, een ngo die zich wereldwijd richt op duurzame economische ontwikkeling. Ik werkte aan Nederlands- en Engelstalige communicatieplannen en aan creatieve concepten voor campagnes. Ook ontwikkelde ik scripts voor webvideo’s en reisde ik voor de begeleiding van verschillende videoproducties naar Ghana. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in duurzaamheidsthema’s.

Certificaten

  • In 2012 rondde ik de opleiding digital videoproducer af, waarin ik webvideo’s leerde maken van script tot eindmontage.
  • In 2014 behaalde ik het certificaat Webredactie en Webrichtlijnen van de Stichting Accesibility voor begrijpelijke en beter vindbare webteksten.
  • In 2014 volgde ik een cursus korte verhalen schrijven aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.
  • In 2018 volgde ik bij Versdenkers in Rotterdam de cursus over het ontwikkelen van creatieve en effectieve concepten voor communicatiecampagnes.
  • In 2019 volgde ik bij Frankwatching een training LinkedIn-marketing over meer organisch bereik, leads en sales via LinkedIn.

Contact

Wil je meer weten over de diensten van VerhalenBrein? Of een offerte aanvragen? Laat hieronder een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op.

1 + 9 =